Haber

2. sayfa konuğu Semiha Yankı kim? Semiha Yankı kaç yaşında, nereli? Semiha Yanki biyografisi!

Semiha Yankı Semiha Yankı, Müge ve Gülşen ile Page 2 programına konuk oldu. Canlı yayına bağlanan müzisyen Semiha Yankı kaç yaşında, kim ve nereli olduğunu araştırıyor. 2. sayfa konuğu Semiha Yankı kim? Semiha Yankı Semiha Yankı kaç yaşında, nereli? Semiha Yanki biyografisi! 2. sayfa konuğu Semiha Yankı kim? Semiha Yankı kaç yaşında, nereli? Semiha Yanki biyografisi! Detaylar burada…

SEMİHA YANKI KİMDİR?

Semiha Yankı (d. 15 Ocak 1958, İstanbul), Türk müzisyen.

15 Ocak 1958’de İstanbul’da doğan Semiha Yankı, hayatını sirk cambazlığından kazanan bir ailenin kızıdır. İp cambazı olan ağabeyi trapezden düşüp ölünce Semiha müziğe yöneldi. Ablası manken Hamiyet Yankı, yapımcı İrfan Atasoy ile evlidir.

1975 yılında Kemal Ebcioğlu’nun “Seninle Bir Dakika” adlı bestesi ile Eurovision Türkiye seçmelerinde yarıştı ve bestesini Atilla Özdemiroğlu’nun, seslendirmesini Cici Girls’ün yaptığı “Delisine” modülü ile birinci oldu. Cici Girls grubundan Bilgen Bengü’nün çektiği çekilişte Semiha Yankı birinci oldu ve Stockholm’de düzenlenen Eurovision yarışında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Stockholm’deki yarışmada Monaco’dan sadece 3 puan alan Semiha Yankı finale yükseldi. Bu kötü sonuç siyasi nedenlerden kaynaklanmaktadır (yarışmadan hemen önce Türkiye Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştirmiştir). Sonraki yıllarda Yankı sahnelerden hiç ayrılmadı ve adı hep Eurovision ile anıldı.

Diskografi

45’ler

1974 – Benim Dünyam & Siz Bizden Birisiniz

1974 – Unuttum ve İnledim

1975 – Seninle Bir Dakika Memnun Kalmak İstiyorsanız

1976 – Karanlık Aşk ve Yanıyorum

1976 – Beni Kurtar ve Büyülenmiş

1976 – Ben Senden Biriyim & Deftere Yaz

1978 – Böcecik & Sımsıcaksın

albümler

1981 – Kalp Oyunu

1987 – Büyük Aşkımız

1989 – Adını Yollara Yazdım

1990 – Sana Mecburum

1991 – Aşk Üzerine

1995 – Güzel Ol

1997 – Gidenlere

2004 – Seni Seviyorum

Müzik videoları

“Seninle bir dakika”

“Sanat Yaratmak”

dogankenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
casibommatadorbet
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
istanbul escort